onsdag 30 mars 2011

På T

Sitter på jobbet, T. Händer inte så jättemycket just nu.
Blir mer senare på kvällen. Väntar på att C ska titta förbi och fixa lite käk.
Nöje just nu -banan och lite litteratur

Hade mysig kväll igår med riktigt god sushi - bilder kommer senare.

Ha en bra kväll!

tisdag 29 mars 2011

Dagens mat

Jag gillar att lägga tid och kraft på mat.
Men inte om bara jag ska äta.
Dagens middag - kokad pasta med creme fraiche och tomatpuré blandat med 3 ägg och en halv burk tonfisk och lite kryddor.
Inte något som serveras på restaurang direkt men helt ok.



Måltiden avslutas med en liten skål glass och en kopp kaffe! 

Storshopping

Har fått låna bilen en vecka.
Storshopping blev direkt nr 1 på att-göra-listan. Typ 5 överfyllda kassar och 2000kr senare är alla små skrymslen i skafferiet, frysen och kylen igenproppade. Härligt! Så skönt att slippa bära det i ryggsäckar och på cykeln.
Handlade lite på Platagen sen också. Skönt att börja gräva i jorden såhär när våren smyger sig på en. Kryddor och mer mat - egna tomater!

Lite tråkigt väder idag. Var trevligare igår med blå himmel och sol.
Satt ute med ett nytt nummer av tidningen och en hemmagjord latte.
Riktigt nice





Köpt en ny tröja.
Snygg eller hur?



Ha det gött

söndag 27 mars 2011

Yoga nästa

Ska strax packa väskan och dra på lite yogaträning. Hoppas att det är något foten gillar. Borde inte vara några problem men man vet aldrig.
Planerar en liten uppladdningsperiod nu på ca 2 veckor. Med lugn aktivitet, stärkande övningar för foten. Hoppas kunna börja jogga lugnt om två veckor. Måste skynda långsamt.
Köpte en balansplatta för att stärka fotleden. Den går utmärkt att använda till andra saker också som situps och plankan.







När det gäller matfrågan blir det mycket protein och kolhydrater för att senare öka protein och minska intaget av kolhydrater. Har Whey-80 som proteintillskott, man tyvärr valde jag jordgubb som inte är en favorit. Känner den otrevliga smaken när jag tänker på den, men bara halva kvar nu. Har en ny påse med choklad sen som jag ändå ser framemot. Testade RX Fuel för ett bra tag sedan. När Whey är slut blir det nog den.

Har kommit av mig med utmaningen men tänker börja på vecka två nästa gång, dvs backar lite. Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Ha en bra kväll!

fredag 25 mars 2011

Redan fredag

Hejsan alla glada!
Har jobbat på denna veckan. Jobbar ikväll, det gör även C, med men på annat håll. Vi båda missar ett överraskningsevent hos en kompis som fyller 25. Men lördag är ledig och då är det fan dags för mys!

Träningen ligger i träda. Känns ju inte optimalt. Jobbar med foten vid alla tillfällen, men jag tar det riktigt lugnt. Utmaningen har också hamnat efter. Ska ta tag i alla bitar ordentligt. Fått lite luftigare schema nästa månad så då kan jag lägga mer tid på mig. Det är tyvärr så att jag tillhör nog den typen att jag enklast prioriterar bort min egen hälsa. Tar gärna hand om andra. Slappar, myser, har det lugnt och skönt. Hänger så mycket jag bara kan med min sambo etc. Det är alltid prio ett. Men jag måste nog tänka på träning också. Vet att jag blir piggare och gladare om jag tränar och utsätter kroppen för tung fysisk aktivitet. Jag vet att detsamma gäller för C. Så nu får vi båda ta oss och varandra i kragarna och släpa och tvinga iväg oss till gymet. Efter en veckas hård träning känns det redan bättre i kroppen och suget efter mer blir oemotståndligt och benen bär iväg en till träning utan att man ens reflekterar över det.
Ser framemot att träna.


Beundrar er alla som ligger i och kämpar mot sig själva varje dag. Som springer, lyfter, svettas, våndas, har ont i kroppen, spränger gränser men inte ger upp.

Keep on fighting!

tisdag 22 mars 2011

underbar morgon med C

Sitter med underbara C i soffan och äter frukost och dricker kaffe. Älskar dessa morgonstunder vi kan ha tillsammans. Finns inget bättre sätt att ladda batterierna på. Fylls av lugn och kärlek. Tack C!

Fick gå på en kompromiss. Ville egentligen ha en helt annan mobil men den är lite för dyr. Köpte en Xperia X10i igår. Tänkte att jag då har råd att lägga pengar på ett par nya löpardojor som kostar några slantar.

Våren verkar vara påväg nu. Solen skiner och det är helt ok temperatur ute. Vi hade inlinespremiär den 16 och fy fan va skönt! Lite kallt var det då men vi ska ut på rullor idag igen och jag tror nog att det är någon grad varmare.
Jag och C promenerade och småjoggade lite igår. Foten kommer inom snar framtid att kapas och ersättas av protes. Enda vettiga!

Tips till er som är ute och joggar för fullt
Gör lite tåhävningar och utfallssteg efter avslutad runda. Bra övningar för benen.
Tåhävningar - stå på ett trappsteg eller liknande med endast tår och del av "trampdynan" och hälen ska vara i luften. Sänk dig först ner och häv dig upp till max kontrollerat.
Utfallssteg - Utgångspunkten är båda benen ihop, ta ett större kliv framåt och sänk dig ner, men se till att knät hamnar i linje ovanför foten, inte framför eller bakom eftersom detta kan orsaka skador. Tryck sedan med samma ben så att du hamnar tillbaka i utgångsläget. Byt fot och upprepa. En bra förklaring på utfallssteg med bålrotation hittar ni här.
Glöm inte att stretcha under och efter passet och värm alltid upp ordentligt!


Eder K

lördag 19 mars 2011

kaffe och ont i nacken

Vaknade med nackspärr. Hade en underbar frukost och mys på morgonen med C.

C gick vid 11 tiden och jag satt kvar i soffan och kände mig lagom patetisk med tejpad fot och ont i nacken. Har försökt hålla nacken varm och röra mycket på huvudet för att inte förvärra det hela. Blir lite bättre, men är inte hundra än.

Ska strax iväg till jobbet. Känner mig sliten efter veckan som gått med ser framemot 3 dagar ledigt. Imorgon blir det mycket vila och trevligt sällskap. På måndag och tisdag planeras träning och vila och chill.

Hann med utmaningen igår, kändes tungt men gick bra.
Ett litet steg fram är i alla fall ett litet steg.

   
Vecka 2 Dag 1 vila
Set Antal 60
1 14  
2 14  
3 10  
4 10  
5 max minst 15  



Lite inspiration såhär inför våren när det är dags att maximera tiden utomhus och njuta som fan av livet!


Lycka till och ta hand om er!

fredag 18 mars 2011

frukostsmulor

Har kommit av mig lite. Tränade på gym med C lite i tisdags. Skulle gå på Thai men kände att jag inte vågar chansa med foten. Den är ostabil och gör ont. Rundsparkar när man måste balansera ganska mycket på ett ben är ingen bra idé i dagsläget. Tyvärr.
Utmaningen har stannat av lite. Har jobbat och inte haft tid och kraft. Ska självklart fortsätta nu under helgen. Jag ger mig inte i första taget!
Har jobbat med tejpad fot de senaste dagarna. Kändes skönt. Borde gjort detta redan tidigare. Hade kanske hjälpt fotjäveln. Längtar till den blir bättre! Jag vet att jag skriver mycket om den lilla foten, men faktum är att den är störig och gör fan ont och pajar mycket för mig just nu.
Els - du är grym som har kommit igång med löpningen! Lycka till! Det är surt och jobbigt i början, men det blir bara bättre!

Hoppas ni får en bra fredag!
Jag jobbar till 19 och ska ha en skön kväll med C sen.

Kärlek!

tisdag 15 mars 2011

något helt annat

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Det blir inte som man planerat.
Det blåser motvind, regnar och man har låst sig ute.

Enklast är att supa ner sig. Skita i allt. Göra minsta nödvändiga, som typ att handla mer på Systemet.
Eller bara skita i det.
Slå sig själv i ansiktet. Sparka ut sig själv från tryggheten under täcket och ge sig ut i världen. Kämpa mot alla odds. Göra saker som känns jobbigt om och om igen tills det tillslut blir lättare. Och kanske också roligare.
Tillslut lyckas man med allt. Tro mig.

lördag 12 mars 2011

dålig planering

Planerade att gå på gym idag. Gick inte så jättebra eftersom de har någon form av inspirationsdag idag vilket gör att de stängde tidigare. Tränade hemma istället. Gick bra. Foten börjar sakta men säkert bli bättre.

Ska ha en trevlig kväll. Min bror kommer över och vi ska göra kaos i köket och kolla på tv-fiaskot melodifestivalen.

Ha det gött!

ledig lördag

Hade en grymt kul fredag. Vila, mys, tvätt och hemmapyssel innan jobbet. Sen utgång på en klubb vi inte varit på tidigare. Bra musik, blandat med folk och skön och avslappnad stämning. Precis det som behövs efter en lång vecka.
C är på jobbet nu och jag är hemma och softar. Kollade på reprisen på På spåret. Svår och spännande final.
Ska träna lite senare på gym. Lite rehabträning för foten och allmänt lite lugnare pass. Thai på tisdag! Det kliar i händer och fötter!
Utmaningen dag 3 idag. Kommer att genomföras senare under dagen.


Dag 3
vila
Set Antal 120
1 11
2 15
3 9
4 9
5 max minst 13


Har sett att det har börjat grusas av lite i stan. Kommer som vanligt dröja jättelänge innan allt grus är borta efter vinterns snö och is. Längtar till det är dags med inlinespremiär! Hoppas det blir verklighet i slutet av månaden. Då borde det vara lagom varmt och avgrusat. Det är alltid kul att blanda sin träning med lite roliga inslag, som exempelvis inlines, simning och yoga.

Ut i det vackra vädret och ha en skön lördag!

torsdag 10 mars 2011

lång vecka

En ganska lång vecka med några dagar kvar.
Har jobbat både på G och provjobbat på T. Sista provjobbsdagen är på söndag. Haft väldigt blandade tider, sena kvällar och sen tidigt upp nästa morgon. Man känner sig ganska dum i huvudet efter för få timmars sömn.
Har ledig kväll idag och ledig förmiddag imorgon.
Tro det eller ej, men jag ser framemot att tvätta (missade förra tvättiden så berget har växt till sig), handla mat och laga lite god mat imorgon innan det är dags för jobb igen.

Utmaningen dag 2 idag. Som dag ett fast 8 rep på set 3 och 4 plus minst 12 på sista rep. Vila 90sek.
Gick bra, men det var jobbigt. Är i dålig form måste jag erkänna. Men det är skönt att pressa ut det lilla man har. Känner mig ändå glad och nöjd.
Hade hoppats på "riktig" träning i veckan. Men eftersom det blivit lite lite sömn så har jag inte orkat. Lördag blir det. Sen nästa vecka - då jävlar!

Ha en trevlig kväll!

onsdag 9 mars 2011

Dag 1

Startade utmaningen igår. Känns jättebra. Äntligen.

Såhär ser schemat ut för dag 1.

Vecka 1 Dag 1 vila
Set Antal 60 sek.
1 10  
2 12  
3 7  
4 7
5

max minst 9

 
Nästa gång är på torsdag. Ingen återvändo, nu gäller det! Välkommna att hänga på! 
Kolla in på den här sidan, lägg upp ett schema efter dina förutsättningar.

Lycka till!

tisdag 8 mars 2011

8 Mars

8 mars, tyvärr ett bevis på att det behövs en dag för att uppmärksamma kvinnor.


Fick dock ett fint sms från min bror som ett litet grattis;

Hoppas ni överdoserat östrogen, har historiens värsta pms, och varit precis så rabiata som ni vill. Det är trots allt Er dag. Grattis

söndag 6 mars 2011

helg

Har haft en underbar helg.
Igår hängde min bror hos oss och hjälpte till en del med vårstäd och klädutrensning.
Cs föräldrar kom på fika. De tog med sig ett jättegott te och en butterkaka. Vårvärme och sol hela dagen. Inflyttningsfest hos en kompis på kvällen.
Skönt att ibland bara ta det lugnt och slippa stress, släppa allt som heter jobb och plugg och annat tråkigt. Om mycket händer på jobbet eller skolan och om man känner sig stressad under en tid så behöver man total avslappning för att kunna starta om. Minisemester om man vill använda det uttrycket. Man behöver inte åka iväg, bara ta det lite lugnare och försöka göra annat och bara koppla av. Jag har nog varit lite för stressad en tid. Både stressad av att jag inte blir frisk, men också av det som händer runtomkring bla på jobbet.

Fint väder idag. Har ätit frukost med C, som nu sitter och pluggar duktigt.
Ska bara ta det lugnt idag och fortsätta att njuta av ledigheten. Nästa vecka är jag bara ledig på lördag. Kommer att träna på tisdag och torsdag kväll. Hoppas att det blir thai, men vågar inte lova något. Det har gått sex veckor sedan jag tränade sist. Sex veckor. Det behövs nog inga kommentarer till detta...

Hoppas ni haft en bra helg.

Man ska bara göra det man känner för.

torsdag 3 mars 2011

soffpotatis

Gick upp med C imorse. Jag tror klockan var strax efter fem, men jag kan ärligt säga att jag inte vet. Gjorde kaffe och hällde i termosen och fixade en vattenflaska och sen gick jag och la mig. C brukar vara underbart snäll och gå upp med mig när jag ska iväg tidigt och fixar frukost och andra grejer.
Jag är sjukt seg på morgonen, men ville upp och hjälpa till lite.

Gick upp strax innan nio. Helt igentäppt. Åt god frukost, vet att den var god trots att jag knappt känner någon smak. En avokado, tre ägg på två mackor med kaviar på. Apelsinjuice och en stor kopp kaffe.

Gårdagens lunchmacka

Har suttit i soffan med morgontv på i bakgrunden och surfat runt på det vidsträckta nätet.
Läste lite om förkylningar. Som jag tidigare skrivit så är jag sinnessjukt trött på att vara dålig. Undrar om det kanske är någon form av bihåleinflammation med tanke på det totala stoppet i näsregionen. Ska shopa loss på apoteket senare idag.

Vädret är lite halvkasst. Hoppas på att solen tittar fram mot slutet av veckan och förkylningen tittar bort. Dags att ge sig ut och löpa. Hoppas på thaiträning senast tisdag. Ska köpa tejp till foten och vristskydd. Stort "lycka till" till alla tappra som tränar!

Hoppas på god mat och gott vin imorgonkväll. Ska bli kul. Kanske lite På spåret?

Peace!

onsdag 2 mars 2011

provjobb

Provjobbade idag på det nya stället, T. Inget glamoröst jobb, men om det ger några extratimmar skulle jag vara glad. Sex provdagar, fem kvar. Jobbar där imorgon också. Sen G på fredag.

Känner mig trött i kroppen. Sliten. Ont i skallen. Jag är så jävla trött på att vara förkyld och krasslig och ha en pajad fot. Foten är bättre, men inte bra.
Jag får kärlek i ton, sover tillräckligt, äter bra, tar vitaminer. Vad är felet?! Någon som vet? Jag vill bli frisk. Nu.

Jag vill kunna sätta upp en sexveckorsplan för både thai, kondition och utmaningen. Men det är svårt utan att veta när man blir bra. Hade det bara varit förkylning, hade det varit lugnt. Men eftersom jag känner i halsen hela tiden så vågar jag inte changsa.


En liten vårblomma
Ha det bra!
Jag hoppas våren kommer snart