fredag 1 april 2011

Mat - Wok

Igår blev det Wok efter ett underbart yogapass. Yoga är en fantastisk träningsform. Man tränar bara med sina egna svagheter och mot sin egen kropp. Oavsett om man är löpare, kampsportare, motionär, nybörjare eller elit är yoga ett perfekt komplement om man inte vill syssla med det på heltid.

Wok på sojagrytbitar, ingefära och vitlök
- Ganska stark rätt, bestäm själv styrkan med kryddorna. Om du vill ha kyckling istället för soja så är det bara att steka den utan att förbereda som sojan.

Skala en näve vitlök och hacka den tillsammans med en lagom bit ingefära och fräs detta i lite olja, tillsätt sojagrytbitarna (som du tidigare lätt förvällt, kramat ur och marinerat i chilli, paprika, peppar och vitlök.)


Vitlök och ingefära i olja

Färdigfrästa sojagrytbitar som ligger och drar sig
När sojabitarna nästan är klara, gäller även ev kött, ta ut och lägg i skål bredvid. Fixa nudlarna enl anvisningar på förpackningen. Fräs färdigwok, eller de hackade grönsakerna du vill ha i. Ta i först hårda och tunga och sist vattniga och lätta grönsaker. Krydda med chili, paprika och peppar. Hade i färdigwok. La till bambuskott - en personlig favorit och körsbärstomater - för att det är jäkligt gott. En större näve champignioner. In med nudlarna i woken. Släng på sojan/köttet. Häll på ca 3dl buljong. Kom ihåg att köpa en buljong som är ekologisk och bra för kroppen. Många innehåller onödigt skit. Rent är alltid bättre.
Krydda med kryddorna och lite soja och fisksås eller annat gott.
Smaklig måltid!
tomater och bambuskott


Färdigwok i pannan
Klar att serveras

Idag lagar C något spännande. Känner den ljuvliga doften från köket och kan knappt hålla mig. Soppa på vita bönor. Spännande och förmodligen en njutning!
Jobb ikväll för båda. På lördag kommer mamma och ska firas lite.
Ledig söndag att se framemot med yoga och god mat.


Ha det bra!

2 kommentarer:

  1. Så fin din blogg blivit! Gillar den skarpt. Fina bilder och fin design :)

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Har lyssnat på dina tips om bilder och sånt. Lite svårt att fota och laga mat samtidigt dock. Men resultatet blev bra. Både bilderna och maten!

    SvaraRadera