fredag 20 maj 2011

Stay clean!

Ett antal dopingfall har uppmärksammas de senaste dagarna.
Det mest uppmärksammade är MMAfightern Bielkheden. Han har tagit kosttillskott som det visade sig innehöll ett olovligt preparat.
I en intervju hävdar han att det olovliga preparatet (methylhexanamin) inte fanns på innehållsförteckningen. Bielkheden skyller på att riksidrottsförbundet vill statuera exempel. Det är alltid utövaren själv som är ytterst ansvarig.
Riksidrottsförbundets ordförande Stefan Stenudd har kommenterat TT notisen på sin blogg; "Jag är optimistisk. De fall som har dykt upp i våra led påminner oss om allas vårt ansvar när det gäller att helt och hållet undvika doping, så jag tror och hoppas att framtida dopingkontroller inte ska ge samma tråkiga utslag".
På riksidrottsförbundets hemsida finns det mer information om doping, bl.a. WADAs lista över preparat, statistik och vidare information om kosttillskott etc.

Oavsett om det finns eller inte på innehållsförteckningen på det du stoppar i dig eller om någon annan ger det till dig så är du alltid ytterst ansvarig för det du har i kroppen.


Stay clean!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar