tisdag 22 mars 2011

underbar morgon med C

Sitter med underbara C i soffan och äter frukost och dricker kaffe. Älskar dessa morgonstunder vi kan ha tillsammans. Finns inget bättre sätt att ladda batterierna på. Fylls av lugn och kärlek. Tack C!

Fick gå på en kompromiss. Ville egentligen ha en helt annan mobil men den är lite för dyr. Köpte en Xperia X10i igår. Tänkte att jag då har råd att lägga pengar på ett par nya löpardojor som kostar några slantar.

Våren verkar vara påväg nu. Solen skiner och det är helt ok temperatur ute. Vi hade inlinespremiär den 16 och fy fan va skönt! Lite kallt var det då men vi ska ut på rullor idag igen och jag tror nog att det är någon grad varmare.
Jag och C promenerade och småjoggade lite igår. Foten kommer inom snar framtid att kapas och ersättas av protes. Enda vettiga!

Tips till er som är ute och joggar för fullt
Gör lite tåhävningar och utfallssteg efter avslutad runda. Bra övningar för benen.
Tåhävningar - stå på ett trappsteg eller liknande med endast tår och del av "trampdynan" och hälen ska vara i luften. Sänk dig först ner och häv dig upp till max kontrollerat.
Utfallssteg - Utgångspunkten är båda benen ihop, ta ett större kliv framåt och sänk dig ner, men se till att knät hamnar i linje ovanför foten, inte framför eller bakom eftersom detta kan orsaka skador. Tryck sedan med samma ben så att du hamnar tillbaka i utgångsläget. Byt fot och upprepa. En bra förklaring på utfallssteg med bålrotation hittar ni här.
Glöm inte att stretcha under och efter passet och värm alltid upp ordentligt!


Eder K

3 kommentarer: