måndag 11 juli 2011

Gott med lax!

Lax med rotfrukter
Enkel och bra mat!
Värm ugnen till 175°
Fixa rotfrukterna, ex rödbeta, potatis, morot, kålrot och palsternacka. Skala och gör samtliga bitar lika stora. Olja en form, släng ner rotfrukterna, strö på salt, peppar, timjan eller andra kryddor efter smak och låt dem stekas i ugnen tills de är klara.
Ta fram formen i vilken laxen kommer ligga och klicka i lite smör. Ställ in formen i ugnen så att den blir varm och smöret slutar snacka. Ta då ut formen, stoppa i kaxen, krydda lätt med salt och ex paprika/örtpeppar/vitpeppar efter smak.
Laxen brukar ta ca 20 min, rotfrukterna oftast lite längre.

Servera med ruccola och spenatsallad, tomater, kanske mangovinäger och havssalt.
Kanske lite mozzarellaost i salladen? Ett glas gott till det?

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar